2001 yılında Amasya Merzifon’da un üretimi ve sair ticari faaliyetler yapmak üzere USTA UN GIDA A.Ş.’yi kurduk. Aynı yıl lokomotif markamız SomUn ile üretim hayatına başladık. 

Başlangıçta koyduğumuz standart, kaliteli ürün ve hizmet politikamızı tavizsiz sürdürüyoruz. Şubelerimiz ve saha ekibimizle yıllardır müşterilerimize istikrarlı, kesintisiz hizmet sunma gayretindeyiz. 

Kuruluşta günde 120 ton olan üretim kapasitemizi günde 250 tona çıkardık. Tesislerimizi sürekli yenileyerek ve eklentilerle modern halde tutuyoruz. Yine modern laboratuvarımızla üretimin her aşaması kontrolümüz altında. 

Çiftçiden, tüccardan ve limanlardan gelen buğdayları laboratuvar yardımı ile ilk temizlemelerini yapıp silolarımızda tasnif ediyoruz. Üretim için silolarımızdan hassas bir şekilde karışım yaparak buğdayımızı temizleme ünitesine gönderiyoruz. Burada çok çeşitli makinalardan geçerek temizlenen buğdayımız yıkanıp, tavlanarak yaş buğday silolarında dinlendirmeye alınıyor. 

Yaş buğday silolarında yaklaşık iki gün dinlenen buğdaylarımız üretim hattına gönderiliyor. Üretim hattında öğütme, eleme gibi işlemlerden geçen buğday un ve kepek olarak ayrıştırılıp un kepek silolarına gönderiliyor. 

Silolarda bir süre dinlendirilen ana ürünümüz un, sevkiyata hazır hale geliyor. 

Alınan siparişlere göre karışım yapılarak 5, 10, 25 ve 50 kg lık ambalajlarla el değmeden paketlenen ürünlerimizi gerek kendi araçlarımızla gerek nakliye araçlarımız ile müşterilerimize sevk ediyoruz. 

İşte üretim serüvenimiz. Her aşama kontrolümüz altında. 
 
İçiniz Rahat Olsun…