1977 yılında kendi iş yerimi açtım. Yeri geldi çuvalların üzerinde 1-2 saatlik uykuyla çalıştım.
Merhaba bugün Kastamonu'dan Ahmet Kara ustamız fırıncılığa nasıl gönül verdiğini anlatacak bize. "Merhaba, 1954 Katamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Köse köyünde doğdum. İlkokul bittiğinde 12 yaşındaydım ve bir fırıncının yanında çırak olarak işe başladım. İlk gün bana bir somun ekmek verdiler. Çabucak yeyip işimin başına döndüm. Aslında o bir testmiş eğer geç gelseydim işe alınmayacakmışım. Böyledir çünkü fırıncılık kaybedecek vaktiniz yoktur. 1 sene boyunca parasız çalıştım. Çıraklıktan kalfalığa yükseldim ve askere gittim. Askerden döndükten sonra usta olarak devam ettim fırıncılığa. 1977 yılında kendi iş yerimi açtım. Yeri geldi çuvalların üzerinde 1-2 saatlik uykuyla çalıştım. Hem çırak hem kalfa hem usta ben oldum. Zorluklar bir süre daha devam etti. 40 yıl fırıncılık yaptım. 40 yıllık fırıncılık hayatımda 40'dan fazla usta yetiştirdim. 3 çocuk babasıyım. 2 kızım 1 oğlum var. Oğlum da babasının izinden gelerek fırıncılık mesleğini seçti ve şu an fırıncılık mirasını oğlum sürdürmekte. Biz fırıncılığı bıraktık, fırıncılık bizi bırakmadı :)" diyor Ahmet Bey. Kendisine ve kendisi gibi diğer bütün fırıncılarımızın emeklerine saygı duyuyor, Ahmet Beye teşekkür ediyoruz.
23.08.2017 20:21